Airconditioning

begint bij de juiste toestel keuze!

Laat ons jou helpen met
het maken van de juiste keuze.

Een airco installeren is een klus die je beter overlaat aan een erkend airco-installateur.
Zo ben je zeker van een correcte en snel uitgevoerde installatie. Ook is niet enkel de plaatsing van belang, het juiste toestel kiezen is even belangrijk.

Kies je voor een single split systeem, een multi split airco of een monoblock installatie? Zorg zeker dat je installatie geschikt is om het volume van de hele kamer te koelen. Weet je niet waar te beginnen? Geen probleem! Ons gecertificeerd team geeft je graag advies waardoor je zeker bent van het beste toestel met het gewenste comfort.

Onze manier van werken

  1. Tijdens de eerste kennismaking komen wij vrijblijvend ter plaatse voor een oplossing op maat naar behoefte van de klant. Wij luisteren en sturen bij met deskundig advies.
  2. Aanvullend op het gesprek maken wij een vrijblijvende offerte op van de werken die besproken zijn tijdens de kennismaking.
  3. Na goedkeuring van de offerte maken we binnen de drie weken opnieuw een afspraak voor de montage van uw airconditioning, warmtepompen of ventilatiesysteem.
  4. Na plaatsing zijn we er nog steeds met opvolging en naservice.

Veel gestelde vragen

Zit de vraag waar je naar opzoek bent er niet tussen?

Neem dan contact met ons op en wij helpen je graag verder!

+32 (0)485 68 58 73 of [email protected]

Maakt een airconditioning veel lawaai?

De nieuwste lichting airco’s zijn zeer geruisloze toestellen. Als je een airco koopt, let dan op het aantal dB dat zowel de binnen- als de buitenunit voortbrengen. Een geruisloze airco staat gelijk aan een maximum van 19 dB.

Gebruik je airco vooral in de zomer?

Een airco kun je het hele jaar door gebruiken, ze kunnen meer dan enkel lucht koelen. Moderne airco’s verversen vervuilde lucht, ventileren en ontvochtigen de ruimt en kunnen in de winter zelfs verwarmen. Een airco met warmtepomp is één van de meest uitgebreide luchtbehandelingssystemen voor huizen, kantoren, winkels en magazijnen.

Kost airco veel geld & verbruikt het veel elektriciteit?

Een airco installeren is niet goedkoop, maar op lange termijn is dit zeker een goede investering. Is je budget onvoldoende en wens je toch te koelen? Dan kun je kiezen voor de plaatsing van een mobiele airco, een luchtkoeler of ventilators.

Word je van airco verkouden?

Je kunt niet ziek worden door een airco.

Is een airconditioning milieuvriendelijk?

De nieuwste lichting airco’s maken gebruik van ecologische koelmiddelen (R290) en vormen geen schadelijk gevolg op de ozonlaag of stimuleren het broeikaseffect niet. Minder impact op het milieu kun je uitoefenen door het kiezen van een energievriendelijke airco met warmtepomp of een airco met hoog rendement.

Wanneer dien ik mijn airco te vervangen?

Het is aangeraden je airco te vervangen indien deze een zeer lage energieklasse heeft (C of lager). Je kunt de energieklasse aflezen op het energielabel. Gebruikt jouw toestel nog oude koelmiddelen zoals R22? Dan dien je deze te vervangen. Sinds januari 2015 is het namelijk wettelijk niet meer toegestaan om installaties bij te vullen met het koudemiddel R22.

Hoe vaak moet ik de filters vervangen of schoonmaken?

Als je de installatie dagelijks gebruik, is het advies de filters 4 keer per jaar te reinigen.

Moet ik bij vernieuwing zowel het binnen- als buitendeel laten vervangen?

Ja, de relatie binnen- en buitendeel bepaalt de capaciteit en het energieverbruik. Daarnaast geeft een door de fabrikant ontworpen combinatie het beste resultaat én recht op garantie.

Wat is de gemiddelde levensduur van een installatie?

Verschillende elementen spelen een rol bij de levensduur van een airconditioner. Een installatie gaat zeker 12 tot 15 jaar mee bij gemiddeld gebruik en regelmatig en goed uitgevoerd onderhoud.

Hulp nodig bij de keuze van jouw airco?

Onze kwaliteiten

1

Gecertificeerde installateurs

Ons team bestaat uit vakkundige koeltechniekers met de nodige knowhow. We hebben jarenlange ervaring, daardoor kunnen we onze klanten alleen maar topservice aanbieden.

2

Korte
wachttijd

We vinden het belangrijk dat klanten snel worden geholpen, daarom garanderen we een snelle plaatsing binnen de drie weken.

3

Voordelig
prijzen

Dankzij onze specialisatie in Panasonic, alsook in lucht/water-warmtepompen staat Klima Jira garant voor de voordeligste prijzen op A-merken.

4

Uitstekende
naservice

Heb je na de installatie of plaatsing nog problemen met jouw toestel? Dan kun je ons altijd bereiken voor een oplossing. We staan voor je klaar!

5

Centrale
ligging

Onze showroom Klima Jira is makkelijk te bereiken en heeft voldoende parkeergelegenheid. Voor een installatie of plaatsing is geen afstand ons te ver.

6

Persoonlijke
contact

Persoonlijk contact dragen wij hoog in het vaandel. Daarom stellen wij ons graag voor alvorens de werken beginnen. Zo ben je meteen ook op de hoogte van onze visie en waarden.

Informatie/offerte aanvraag

Vul hier jouw persoonsgegevens in en vraag een vrijblijvende offerte of informatie op maat aan. Vergeet hieronder zeker niet aan te duiden waarvoor u een offerte aanvraagt of informatie opvraagt.